Türkiye'deki tuz elde edilen yerler; deniz, göl veya kaya tuzlarından yapılmaktadır.
Başta Çankırı, Hacıbektaş, Tepsi delik, Sarıkaya, Oltu, Kağızman, Kulp ve Sekili önemli tuz kaynaklarımızdır. Buralar da elde edilen tuzlar çeşitli saflıklar içermektedir. Örneğin; Hacıbektaş'ta elde edilen tuzun analizinde %0,53 suda çözünmeyen maddeler, 1,65 sodyum sülfat, %95,63 sodyum klorür bulunmuştur. Tuz Gölü ve Palas Gölleri önemli göllerimizdendir. Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde bulunan tuz gölünde bulunan Kayacık ve Kaldırım tuzlarından yılda ortalama 3.000.000 ton (2016 yılı itibari ile), İzmir Çam altı tuzlasından yılda 150.000 ton tuz elde edilmektedir.